Preturi anvelope

      Preturile anvelopelor  sunt in crestere din mai multe motive, mai jos sunt cativa factori majori care contribuie:

  • Cerere si oferta. Producatorii de autoturisme produc automobile din nou, dar in timpul crizei economice, producatorii de pneuri au fost obligaţi sa concedieze angajati si sa inchida fabrici in intreaga lume. Acum, cand numarul autoturismelor produse a crescut din nou, producatorilor de anvelope le este greu sa tina pasul.
  • Presiunea din partea campaniilor ecologice/ costurile materialelor. Cautam ingrediente noi si mai ecologice implicate in productia de anvelope, ingrediente mai bune pentru mediul nostru dar care aduc costuri suplimentare. De exemplu, Michelin a inceput sa foloseasca uleiuri din surse regenerabile, in unele dintre pneuri lor (uleiuri de seminte de floarea-soarelui), care sunt mai puţin nocive pentru mediul nostru . BFGoodrich se straduieste sa reduc numarul de resturi de la instalatiile lor, prin inlocuirea masinilor vechi si a proceselor de rafinare . Acestea sunt doar cateva dintre masurile pe care producatorii de pneuri le-au luat pentru a fi mai responsabili in relatia lor cu natura. Aceste modificari au tendinţa de a adauga costurile atat la materiale cat si la procesele de fabricatie.
  • Taxe de import. Marea majoritate a pneurilor pe care le folosim nu sunt produse in Romania.

        Inlocuirea anvelopelor de pe masina ta sau de la un camion poate deveni de multe ori o durere de cap, mai ales avand in vedere diversitatea anvelopelor existente pe piaţa. Atunci când cumparam anvelope noi, ar trebui sa va intrebati: Cum am de gând sa le foloseasc? Cât de des imi conduc masina mea? Cum imi conduc masina? Care sunt condiţiile meteorologice obisnuite atunci când conduc ? in timp ce raspunde la aceste intrebari, veţi fi sigur sa alegeti cele mai bune pneuri auto la cel mai bun pret.

      Atunci cand alege un pneu, soferul observa de obicei ca, uneori, la unele modele foarte asemanatoare la exterior, este o diferenţa la preturi anvelope vizibila. Ceea ce oamenii nu reusesc sa realizeze, este faptul ca modelul mai scump, de obicei, ofera cele mai recente tehnologii incluzand cauciucul si  ingredientele sale, cabluri metalice si asa mai departe. Toate aceste tehnologii permit imbunatatirea calitatilor importante ale anvelopei cum ar fi greutatea sa, care afecteaza performanţele vehiculului, precum si consumul de gaz. Aceste noi modele de asemenea permit kilometraj mai mult pe fiecare pneu, reduc zgomotul, si, adesea, se imbunatateste manevrabilitatea si siguranţa masinii tale. Acestea sunt motivele pentru care oferta la preturi anvelope este ridicata.

      Un alt factor care se ia in considerare atunci când verificam preturi anvelope auto este tipul de pneu, ceea ce ai nevoie sa cumperi. Anvelopele pot fi de iarna, de vara sau all-season. Ele se deosebesc la modelul de suprafetei de rulare, de asemenea, ingredientele chimice ale cauciucului si alte calitati interne. Nu ar trebui sa conduci cu anvelope de iarna in timpul verii si vice-versa. Anvelopele de iarna sunt facute pentru temperaturi mai mici de 9C, iar daca temperaturile sunt mai mari atunci acestea devin mai moi, ca un lut, se uzeaza mult mai repede si, de asemenea, au aderentamare la sosea. Atunci cand folosim anvelope de vara in timpul iernii, ele se intaresc foarte repede si devin aproape ca un material plastic, prin urmare, masina ta poate deveni imposibil de condus . Toate anvelopele all-season sunt un fel de compromis intre celelalte doua tipuri si sunt folosite de obicei in cazul in care climatul este moderat.Este important sa se tina cont de faptul ca toate pneurile-all-season sunt o alegere gresita pentru temperaturi extrem de ridicate sau scazute.

Preturi anvelope noi si second handCauciucuri ieftinePreturi anvelope