Anvelope autoturisme

Anvelope autoturisme

           Marca anvelopelor

      La Anvelope autoturisme, marca de pe peretele lateral ofera o cantitate semnificativa de informatii despre destinatia anvelopei , dimensiunile, capacitatea de incarcare si de temperatura maxima.

         Exemplul nostru primar se va baza pe variatii la dimensiunea 225/50R16, desi alte dimensiuni pot aparea, daca este cazul.

      Cele mai multe dimensiuni de anvelope autoturisme incep cu o litera sau litere care sa identifice tipul de vehicul si / sau tipul de serviciu pentru care au fost proiectate.

Indicatorii sunt dupa cum urmeaza:

  •       P225/50R16 91S

P = Cand dimensiunea cauciucului incepe cu un “P”, aceasta inseamna ca anvelopa este o “P-metric”, dimensiune care a fost proiectata pentru a fi montate pe vehicule care sunt in principal folosite ca vehicule de pasageri. Aceasta include autoturisme, microbuze, vehicule utilitare sport si camionete pick-up de serviciu . Utilizarea de dimensiuni P-metrice la anvelope autoturisme a inceput la sfarsitul anilor 1970 si sunt de tipul cel mai frecvent utilizat de dimensiunea cauciucului astazi.

  •       225/50R16 92S

In cazul in care nu exista o litera care precede portiunea de trei cifre numerice a unei anvelope, aceasta inseamna ca anvelopa este in dimensiunea “Metric” (de asemenea, numit “Euro-metric”, deoarece aceste dimensiuni au originea in Europa). in timp ce dimensiunile metrice de anvelope sunt in principal utilizate pe masinile europene, acestea sunt, de asemenea, utilizate pe camionete si vehicule utilitare sport. Euro-dimensiunile metrice sunt echivalente cu dimensiunile P-metrice , dar de obicei difera subtil in functie de capacitatile de incarcare.

  •       T125/90D16 98m

T = in cazul in care o dimensiune de anvelope autoturisme incepe cu un “T”, aceasta inseamna ca anvelopa este o “rezerva temporara” , care a fost proiectata pentru a fi utilizata temporar, numai in cazul unei pene de cauciuc, pana cand anvelopa auto este vulcanizata/reparata.

  •       LT245/75R16 108/104S

LT = in cazul in care o dimensiune de anvelope incepe cu “LT”, aceasta inseamna ca anvelopa este o “Lumina Camioane-metric”, dimensiune care a fost proiectat pentru a fi utilizate pe vehicule care sunt capabile sa transporte marfuri grele sau remorci de remorcare mari. Aceasta include camionete, vehicule utilitare sport si full-size utilitare.

  •       7.50R16LT 112/107Q, 8.75R16.5LT 104/100Q sau 31×10.50R15LT 109Q

LT = Anvelope autoturisme marcata cu “LT” de la sfarsitul desemnarii dimensiunii este, de asemenea, “fratele mai mic” de 18 – al rotilor de tractor – anvelope de remorci si sunt concepute pentru a oferi capacitatea de rezerva substantiala de a accepta solicitarile suplimentare de transport marfuri grele.

  •       195/70R15C 104/102R

C = Daca o anvelopa de dimensiune Euro-metric se termina cu un “C”, aceasta inseamna ca anvelopa este o “comercial” pneul destinat a fi folosit pe dube sau camioane de livrare, care sunt capabile sa transporte incarcaturi grele. in plus de marcajul C in dimensiunea lor, aceste anvelope sunt, de asemenea, marcate cu descrierea lor de servicii adecvate .

  •       ST225/75R15

ST = in cazul in care o dimensiune de anvelope autoturismeincepe cu “ST”, aceasta inseamna ca anvelopa este “Serviciul Special Trailer”, dimensiune care a fost conceput apentru a fi utilizat doar pe remorci barca, auto sau de utilitate. Dimensiunile ST de anvelope auto nu ar trebui sa fie utilizate pe autoturisme, autoutilitare sau camioane usoare.  uşoare.